Veelgestelde vragen over het online bestellen van trouwkaarten bij ApartTrouwKaartje.nl

Aparte moderne trouwkaarten

Kaarten bestellen was nog nooit zo makkelijk...

Veelgestelde vragen over het online bestellen van trouwkaarten bij ApartTrouwKaartje.nl

Veel gestelde vragen…

Wij adviseren dit ruim voor de grote dag te doen. Het uitzoeken van een kaart kun je het beste ca. 3 maanden voor de bruiloft doen. We hebben dan ruim de tijd het kaartje geheel naar jouw wensen te ontwerpen en ruim op tijd druk-gereed te maken. Je hebt dan ook nog tijd om een proefexemplaar op te vragen. Bestel altijd enkele kaarten extra, je hebt er dan een paar achter de hand mocht dit nodig zijn.
Ontwerpen kost tijd. Het is erg fijn als je opgegeven tekst helemaal klopt, maar in de praktijk blijkt dat deze vaak nog een beetje aangepast moet worden. Bovendien moet de kaart helemaal bij jouw idee passen, dus het moet geen ‘haastklus’ worden.
Het is vaak zo dat de kaart er op je beeldscherm leuk uitziet, maar in werkelijkheid bijvoorbeeld net niet de kleur heeft, die je in gedachte had. Hou dus ook rekening met de tijd die je nodig hebt om de proefdruk in huis te hebben en goed te keuren.

Tip:
Als je in een vakantieperiode trouwt, kun je de uitnodigingen het beste minstens 8 weken van tevoren versturen. Dat iedereen op jullie grote dag op vakantie is, kan een ramp genoemd worden…
Onze vormgevers helpen je graag! Omschrijf in het aanvraagformulier van de kaart onder ’Opmerkingen’, zo duidelijk mogelijk wat je wensen zijn. Je kunt de kaart helemaal naar eigen idee laten aanpassen! Natuurlijk de tekst, maar ook de kleur en het lettertype. Op iedere bestelpagina staan onder ’kleuroverzicht’ en ’lettertype’ duidelijke voorbeelden van kleren en lettertypes. Je hebt 5 gratis correctierondes.
Wij bieden in hoofdzaak vierkante kaarten aan. Liggende -dubbele- kaarten, staan niet allemaal in ons overzicht afgebeeld. Enkele staan op pagina 3. Als je op het aanvraagformulier het formaat 20 x 10 cm gevouwen aangeeft, krijg je van dit formaat een mailproef toegestuurd.
Kijk onder ’prijzen’ wat de betreffende kaarten kosten.
Van maandag tot en met vrijdag worden de kaarten die voor 11:30 uur zijn goedgekeurd en betaald, dezelfde dag gedrukt en als pakketje verzonden.
Het pakketje kan niet door de brievenbus, dus moet je wel zorgen dat er iemand thuis is. Anders even een briefje aan de deur hangen dat de bestelling bijvoorbeeld bij de buren afgegeven mag worden.
Wij leveren uitsluitend (100 grm2) witte enveloppen.
Wil je toch graag een gekleurde envelop, dan kan je deze zelf bestellen via bijvoorbeeld: www.envelopshop.nl
We leveren onze kaarten alleen in een meervoud van 10 stuks. Stel je wilt 75 kaarten. Je zult dan de eerstvolgende staffel moeten nemen van 80 kaarten. (neem altijd 10 kaarten méér voor de zekerheid)
Al onze kaarten worden standaard op 340 grams stijlvol mat karton gedrukt. (bekijk onze kwaliteitsvideo)

Je kunt ook kiezen voor een gesatineerde uitstraling (zijdeglans). Er zijn geen extra kosten aan verbonden.
Wij raden altijd aan een drukproef per post te bestellen omdat de kleuren op je beeldscherm en vanaf je printer altijd afwijken van 'gedrukte' kleuren. Helaas moeten wij onze kostprijs van 8 euro (incl. 21% BTW) aan je doorberekenen. Maar… deze 8 euro wordt bij de uiteindelijke bestelling weer in mindering gebracht. Je kunt dit via mail bij ons bestellen.
De kwaliteit van een gedrukt proefkaartje is hetzelfde als de uiteindelijke kaart en wordt ook in de door ons bijgeleverde envelop verstuurd, zo weet je vooraf precies wat je krijgt. Om de kwaliteit van onze kaarten te kunnen beoordelen moet je onze kwaliteitsvideo maar eens bekijken.
Nee, alle trouwkaarten worden uitsluitend via onze website verkocht.
Ja, voor Nederland is één zegel voldoende. Ons grootste formaat kaarten en enveloppen wegen niet meer dan 20 gram.

Voor klanten uit België raden wij aan om een kaart van het formaat 20 x 10 cm, dubbel of enkel te bestellen. Al onze kaarten kunnen op dit formaat geleverd worden. Één zegel is voor deze kaarten voldoende.
Onze rechthoekige kaarten (14,5 x 14,5 cm of 13 x 13 cm) met enveloppen vallen in België onder de niet-genormaliseerde zending en moet daarom van 2 zegels voorzien worden.
Als je de trouwkaarten geleverd zijn, wil je ze het liefst meteen op de post doen! Maar verstuur de uitnodigingen niet eerder dan 6 tot 8 weken voor de bruiloft. Als je tijdens kerst en jaarwisseling je trouwkaarten wilt versturen, kunnen ze er langer over doen in verband met de drukte bij de post.
Heb je familie of vrienden die in het buitenland wonen? Verstuur dan de kaarten ruim 8 weken voor de bruiloft. Ze hebben zo ruim de tijd om o.a. de reis en eventueel een hotelverblijf te regelen!
Ja, de kleuren zullen altijd afwijken van je beeldscherm omdat de kleurweergave van beeldschermen heel verschillend zijn. Wil je geen verrassingen achteraf, bestel daarom vooraf een proefdruk. 1 proefdruk van je eigen kaartje kost incl. envelop en verzending € 8,00.
Deze 8 euro wordt bij je uiteindelijke bestelling weer in mindering gebracht. Je kunt dit via mail bij ons bestellen.
Wil je een foto op het geboortekaartje? Dat kan.
Een goede kwaliteit is een resolutie van 300 dpi op ware grootte.
De meeste fototoestellen en telefoons hebben al een uitstekende kwaliteit. Wij werken de foto zo goed als mogelijk bij, om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Dit resultaat zie je altijd, in de laatste digitale proef, voordat de kaart gedrukt wordt.
Twijfel je aan de kwaliteit van de foto? Stuur dan je foto naar info@apartkaartje.nl dan kijken we graag even met je mee.
Een foto toevoegen, prijs per foto € 10,00
Ja dat kan. We hebben de mogelijkheid om een tekstwissel te doen op de kaart. Om 2 kaarten te laten drukken met verschillende teksten, rekenen wij 25 euro per 'tekstwissel’.
Om tot een goede prijs te komen moet je de basisprijs van de hoogste oplage en de overige oplage X 1,60 euro bij elkaar optellen.
Voorbeeld:
50 DAG-trouwkaarten (174,00) en
Tekstwissel (25,00) en
30 AVOND-trouwkaarten (30 X 1,60 = 48,00)
Totaal 247,00 euro.

Geef bij je aanvraag (later in het bestelproces kan ook) de verschillende teksten duidelijk aan. Je krijgt dan van iedere kaart een apart digitaal proefexemplaar.
De basisprijzen van de overige formaten kun je vinden onder ’Prijzen’.
Dat kan. Je gehele trouwhuisstijl kun je bij ons onderbrengen. Van Save-the-Date-kaartjes, Trouwkaarten, RSVP-kaartjes, Liturgieboekjes, Menukaarten, Tafelschikking kaartjes, Bedankkaartjes. Kijk maar eens op onze pagina: ’Trouwhuisstijl
Kan iedereen overkomen! Er zit echter niets anders op om extra kaarten te bestellen! Om het bestand opnieuw drukklaar te maken, startkosten van de drukker, administratie-, bank- en portokosten en BTW (21% !!) moeten we helaas 45 euro rekenen en per kaart 1,60 euro.

Heel vervelend en jammer van het geld. Om dit te voorkomen kun je het beste minimaal 10 kaarten extra bestellen dan je nodig denkt te hebben. Je zult zien dat je altijd iemand over het hoofd ziet en het zou jammer zijn als je voor je eigen archief/fotoboek geen kaarten meer hebt.
Nadat je hebt aangegeven hoeveel kaarten je nodig hebt, sturen we je een factuur van de totale kosten. De bestelling dient voor het in druk gaan te zijn betaald. Betalen kun je via je eigen bank, door het te betalen bedrag te storten op ons rekeningnummer (het rekeningnummer sturen wij per mail en staat ook vermeld op de factuur). Heb je betaald, dan worden de kaarten gedrukt en binnen 5 werkdagen naar je verzonden.
Ja hoor je kunt ook vanuit het buitenland kaarten bestellen. Voor de verzendkosten naar één adres naar de verschillende landen kun je terecht op de pagina ’Prijzen
Voor verzending van de kaarten, vragen wij een bijdrage.
Deze kosten worden op de factuur van de bestelling vermeld.
Nederland € 12,50
België € 20,00
Overige landen in Europa € 25,00
Overige landen € 35,00
Ja hoor dat kan. Geef in het mailcontact aan dat je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken. Wij printen in een mooi handschrift lettertype, de door jouw in een excel-bestand aangeleverde adressen, op de enveloppen. We plakken handmatig postzegels en deze worden dan z.s.m. per post verzonden. Dit is vooral handig voor a.s. ouders die in het buitenland wonen.
Vraag de kosten voor deze service bij ons op.
De koerier kan tot maximaal 20:00 uur de kaarten bij je komen afleveren. Als dit niet is gebeurd, neem dan direct de andere dag contact met ons op. Het liefst telefonisch +31 (0)543 522 960 wij nemen dan meteen actie om te kijken waar de kaarten zijn gebleven of (als dit nodig mocht zijn) ze z.s.m. te laten herdrukken.
Neem dan alsnog contact met ons op.
Maar kijk eerst even in je spammap in je mailprogramma. Het kan zijn dat onze mail door het spamfilter in jouw mailprogramma, als spam gezien wordt in deze in de spammap wordt geplaatst.
Dat is geen probleem. Ons systeem is zo gemaakt dat je ook op een iPad of Tablet een aanvraag kunt doen.

Heb je jouw vraag niet gevonden of is het nog niet helemaal duidelijk? Neem dan via mail contact met ons op of bel ons.

Bank
Hoe werken wij
100% garantie
contact
alg. voorwaarden
links
Volg ons

facebook googleplus youtube
ApartKaartje.nl
Handelscentrum 46
7102 AL Winterswijk

Tel.: 0543-522 960